Intervju med Andrea Brodin

 
På Attefallsdagen den 16 april höll inredaren Andrea Brodin två föreläsningar om hur man inreder både snyggt och effektivt på små ytor.
Adderat till föreläsningarna stylade Andrea också Nybyggets växthus för att inspirera besökare.

 
Vi tog ett snack med Andrea mellan föreläsningarna för att få lite tips. Här kan du ta del av hennes tankar och idéer.

 
Vilket är ditt smartaste förvaringstips?
Jobba med förvaring på höjden. Det behöver inte innebära att du har all förvaring högt upp exempelvis kan du ställa upp sängen på möbler och ha förvaring under.

 
Ett annat bra tips är att jobba runt ytor som dörrar m.m. d.v.s. att du låter bokhyllor och skåp gå runt karmarna för att maximera förvaringsutrymmet.

 
Vad bör man tänka på gällande färger?
Det är viktigt att hålla den färgskala man valt annars kan ett rum upplevas som lite oroligt. På små ytor är det ännu viktigare att hålla sig till ett begränsat antal färger.
Grunden är att välja en basfärg som man sedan kopplar en till två accentfärger till.

 
Hur ser du på dekoration och prydnadssaker i ett hem?
Det är klart man måste få omge sig med saker man tycker om men på små ytor är det viktigt att hålla antalet prylar nere.

 
Under en av dina föreläsningar talade du om el varför det?
Just på grund av att många glömmer bort elen när de planerar att bygga nytt. Elen är viktig att tänka på innan då kan man lätt hitta sätt att dölja eluttag och skarvsladdar m.m. Om man inte tänker på elen innan huset är klart riskerar man att ha kablar spikade i väggar och tak vilket inte är så roligt om man jobbat mycket med inredningen i övrigt.

 
Vilken är enligt din mening den bästa funktionsmöbeln?
Helt klart bäddsoffan. Från att ha varit en ganska tråkig historia finns det idag en uppsjö av alternativ i olika stilar och prisklasser som dessutom är sköna att sova i.

 
Om du skulle bygga ett Attefallshus hur skulle det se ut och vilken funktion skulle det ha?
Jag skulle vilja bygga en härlig och välkomnande gäststuga. Jag skulle inreda den i en sober och stilren skandinavisk stil med mycket sommarkänsla. De dominerande färgerna skulle vara krispigt vitt och blåa nyanser.

 
Vad är skandinavisk stil för dig?
Skandinaviskt för mig inom inredning innebär rena ytor, avskalat utan att vara tråkigt. En skandinavisk stil innebär rena linjer och inte så mycket svulstiga mönster.

 
Du har ju varit på Nybygget några gånger. Vad är din uppfattning om området?
Jag har haft förmånen att se hur Nybygget har växt de senaste fem åren.
Idag är Nybygget en plattform där besökare både kan botanisera och få inspiration men också handfasta tips vad gäller material och arkitektur vilket är något jag upplever att det finns ett stort behov av.
Jag ser fram emot att Nybygget blir lite mer lummigt och välkomnande i utformningen utanför och mellan husen.