Visningshus på Nybygget: Sugi Ban
+4679 057 31 91 | info@modulhus.se
www.modulhus.se

Sugi Ban
Attefallshuset Sugi Ban är ett japanskt-inspirerat attefallshus på 25 kvm. Huset har fått sitt namn efter den japanska virkesbehandlingen ”Shou-Sugi-Ban Yakisugi”. Detta innebär att varje fasad panel är individuellt behandlad med en traditionell teknik som ger byggnaden ett enormt mervärde och en unik känsla av tradition och hantverk. Varje fasad panel är induviduellt valsad med en brännare som hettar upp virket och ger virket en lätt lager av kol. Efter detta skrapas varje panel med en stålborste och efter detta med en finborste. Sista steget i behandlingen är att olja samt vaxa varje panel och efter detta efterbehandla med brännare för den sista detaljen. Virket blir efter denna behandling brandsäkert, avisande för myggor och smådjur. Huset blir även mer beständigt för väder och vind. Huset kan dock levereras med fasad panel enligt era egna önskemål, järnvitirol behandlat eller målat.

Stommen är i trä och huset är isolerat för året runt-bruk i nordiskt klimat. Exeptionella medel U-värden på byggnaden borgar för ett tätt och välisolerat hus. Fasaden är klädd med stående träpanel och fönster är av trä och trippel glas isolering. Huset andas innovation, kvalitet samt tradition i en modern tolkning. Taket är av plåt och inga synliga vattenrännor finns på huset. Regn vattenavrinningen sker genom en kanal på ytterväggen vilket gör att inga vattenrännor syns alls. Invändig panel i huset är lackerat och virket andas och ger ett behagligt mikroklimat inne i byggnaden för den boende.

Sugi Ban är ett hus med alla funktioner ett hem behöver på en behändig yta av 25 kvadratmeter. Ett rymligt allrum med funktionellt och rymligt kök, ett hel kaklat badrum med glasat tusch utrymme. Huset levereras med värme element eller golv värme vid önskemål. Stora fönster ger ett ljust hem som känns rymligare och på sommaren öppnas gaveln mot en lägligt placerad terass som binder ihop ute och inne och skapar ännu mer rymd till byggnaden.

Huset kommer nyckelfärdigt till er tomt, där det sedan lyfts in på plintar och är förberett för anslutning av V/A och el.

Sugi Ban kostar 569 000 kr.

Om Modulhus
Modulhus grundades i samband med reformen om bygglovsbefriade Attefallshus som klubbades igenom 2014. Efter detta har vi strävat efter att bli Sveriges största leverantör av komplementbostäder och attefallshus. Vi projekterar och bygger hus i alla storlekar, till den offentliga och den privata sektorn. Våra hus lämpar sig lika bra att användas som komplement till att bilda en bostadsrättsförening eller för dig som vill höja värdet på din befintliga fastighet genom en komplementbostad för uthyrning. I alla lägen är du som tomtägare den stora vinnaren. Vi på Modulhus innehar ISO:9001:2008. Vi genomför egenkontroller och uppför husen enligt kontrollplan i harmoni med PBL (plan och bygglagen).