Nybygget inviger Attefallsexpo

31 mars 2015

Söndagen den 12 april 2015 invigs Attefallsexpo på Nybygget. Programmet är fullspäckat med intressanta aktiviteter både för barn och vuxna. Här får besökare information och inspiration om byggnadstekniska regler gällande Attefallshus men också användningsområden, möblering, finansiering och mycket mer.

– Det är mycket roligt att stå bakom det här initiativet. Det är ingen hemlighet att Attefallshus fått både ros och ris. Den omedelbara Attefallsboomen har uteblivit men det tror vi bland annat beror på otydlighet och osäkerhet om vad som gäller och vad man de facto kan använda de här bygglovsbefriade extra 25 kvadratmetrarna till säger Camilla Yngfalk platschef på Nybygget.

Ett stort antal besökare väntas delta under invigningen på söndagen. Expoområdet kommer att bestå av ett antal Attefallshus, informativa och inspirerande miniseminarier, expertrådgivning inom finansieringslösningar, färg och form och försäkringar m.m.

– Vi hoppas att det här initiativet blir permanent och att det utökas vartefter. Idén är att tillhandahålla en extra service till våra besökare. Vi har kapaciteten att ha ett permanent Attefallsexpo och ser det här som en strategisk satsning över en längre tid. Satsningen är också ett led i vår ambition att ha ett varierat utbud och att attrahera fler besökare och leverantörer, säger Camilla Yngfalk.

Tomas Tjajkovski, grundare av Sommarnöjen var tidigt ute med arkitektritade komplementshus och intensifierade produktutvecklingen för att skapa hus optimalt utformade efter de nya reglerna och menar att ett litet hus kan ge dig stora möjligheter

– Att Nybygget gör en satsning på Attefallshus ser vi som något positivt. Vi ser att det tillför ett värde att besökarna kan känna på husen och jämföra form och kvalitet, säger Tomas Tjajkovski.

Program kl. 11.00 – 16.00:

 • Information, råd och inspiration om Attefallshus
 • Kl. 13:00 på scenen i Centrumhuset:
  Andrea Brodin Engsäll ger inredningstips som passar
  små ytor. Dessutom signerar hon sin nya bok “Gör om hemma”.
 • Arkitekterna Therese Andersson och Erika Wolters från Sommarnöjen ger goda råd för alla som funderar på ett Attefallshus (kl. 12.00).
 • Attefallhuset, Jabo, Sommarnöjen och Kenjo ställer ut sina hus och ett flertal andra leverantörer visar information om sina olika modeller.
 • Swedbank ger råd gällande finansieringslösningar.
 • Panasonic tipsar om smarta uppvärmningssätt.
 • Gar-Bo svarar på frågor kring husbyggande och försäkringar.
 • Comfort guidar kring badrum och VVS.
 • Colorama Arlandastads fasadexperter hjälper dig med kulörval
  och produkter för fasad & uteplats.
 • Missade ni påskharen? Var med på vår äggjakt kl. 11.30 och 14:00.

Barnpassning på barnens Nybygge under hela dagen.