​Ta bilen till Nybygget med DriveNows carsharingkoncept

10 juni 2016

Via ett unikt samarbete erbjuder nu Nybygget tillsammans med DriveNow personer som går i husbyggartankar en bil on demand. Nybygget har ett perfekt läge mellan Uppsala och Stockholm ett stenkast från Arlanda men att ta sig till det populära husvisningsområdet om man inte har bil kan vara en utmaning. Med det speciellt framtagna avtalet mellan DriveNow och Nybygget kan besökare nu med en av världens största bildelningstjänster enkelt ta sig till och från Nybygget.

Nybygget är ett permanent visningshusområde med över 20 visningshus från Sveriges ledande hustillverkare. Här ska besökare i lugn och ro kunna jämföra hustyper och träffa husleverantörernas kunniga representatnter på ett och samma ställe. Områdets besökarantal ökar konstant men en husutställning tar stor plats och trots att Nybygget ligger i ett av Stockholms mest expansiva områden, Airport city Stockholm, så är det svårt att ta sig till utställningen utan bil.

– Att ett besök på Nybygget näst intill är omöjligt utan bil har länge varit en utmaning för oss.
Nu har vi tillsammans med DriveNows carsharingkoncept hittat en bra lösning som gynnar våra besökare och också möjliggör besök på Nybygget från Stockholms innerstad men även från flygplatserna Bromma och Arlanda. Att detta dessutom är ett mer hållbart alternativ känns som ett stort plus i kanten, säger Camilla Yngfalk platschef på Nybygget.

DriveNow, är en flexibel carsharingtjänst från BMW Group och Sixt som finns i nio europeiska städer. Tjänsten fungerar så att kunder hyr bilar för användning under kortare perioder för använding i och runt staden. Inga nycklar behövs utan du hittar närmaste bil i appen, öppnar den med ditt kundkort eller appen och hoppar in och kör. Bensin, kilometrar och parkering ingår i minutavgiften och det finns inga fasta månadsavgifter, dvs det kostar endast när du använder bilen.

– DriveNow möter det ökade behovet av flexibla transportmedel. Många Stockholmare har ett behov av bil vid olika tillfällen men vill inte äga en. Med DriveNow har du bil när du behöver det med ett minimum av bekymmer. Samarbetet med Nybygget gör att även de utan bil och tillresande från andra städer på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt kan ta sig till denna inspirerande men lite avlägsna plats. Ta en av våra helt eldrivna bilar så blir resan desstom utan utsläpp säger Fredrik Ellsäter VD på DriveNow.

INFORMATION

DriveNow har 300 BMW och MINI spridda över hela stan, på Arlanda och Bromma flygplats. Du hittar närmaste bil med DriveNow appen. Hoppa in i bilen, betala bara per minut du använder den och lämna bilen var du vill.

 • Du kan ta en bil från stan eller från flygplatserna och köra till Nybygget.
 • Du betalar bara per minut du kör -DriveNow och Nybygget bjuder på parkeringsavgiften medan du kollar på husen på Nybygget.
 • Alla DriveNows BMW bilar är utrustade med bälteskudde för barnen, ta med barnen till Nybygget så ordnar vi med barnpassning.
 • Jämförelsepriser enkel väg från Arlanda till Nybygget ca.145kr (10minuter att köra á 4,50kr/min + serviceavgift Arlanda). Från Stan till Nybygget 135kr (ca 30 min att köra á 4,50kr/min).
 • Om du tar en bil från Arlanda till Nybygget kan du välja om du vill köra bilen tillbaka till Arlanda eller vidare in till stan.

Fördelar för dig som ska till Nybygget

 • Du får registrera dig gratis hos DriveNow med en kod (ordinarie pris 290kr).
 • Du får parkera gratis på Nybygget utan risk att någon annan tar din DriveNow bil (ordinarie pris för att ha en bil bokad/parkerad är 2,50kr/min kostnad för två timmar 300kr).

Instruktioner hur du tar dig till Nybygget med DriveNow

 • Registrera dig. Du behöver registrera dig som kund hos DriveNow innan du kan ta en bil. Tänk på att göra det i god tid innan du ska besöka Nybygget då det tar ett par arbetsdagar att få hem ditt DriveNow kort.
 • Ladda ner DriveNow appen för att enkelt hitta och boka en bil.
 • Hämta bilen där det passar dig och kör till Nybygget.
 • Väl på Nybygget stänger du av motorn och väljer alternativet Pausa hyran inne i bilen.
 • DriveNow och Nybyggetstår för parkeringsavgiften medan du kollar på husen i lugn och ro.
 • Kör tillbaka till flygplatsen eller DriveNows verksamhetsområde för att avsluta hyran.

Mer information om DriveNow hittar du på

 • Hemsidan http://drive-now.com
 • På bloggen http://blog.drive-now.se
 • Facebook https://www.facebook.com/DriveNow.se