​TV-kock bjuder in till grillfest på Nybygget

26 maj 2015

Den 30 maj kommer Nybygget att fyllas av tät grilldoft, växter, utemöbler, fritidsmaskiner och sommarkänsla. TV-kocken Paul Svensson och Christofer Ekman visar hur mångfacetterad grillning kan vara och bjuder på smakprov och tips inför grillsäsongen. Uterum med trendiga och hållbara utemöbler inspirerar och barnen får plantera sina egna grönsaker och lära sig om hur ett frö blir till en planta.

Nybygget med sina 20 000 kvm är inte bara ett permanent visningshusområde. Det är en inspirerande mötesplats för arkitektur, design, inredning och trädgård.
För att vara den självklara platsen dit intresserade besökare söker sig för att få inspiration och kunskap om boende, livsstil, nybyggnation, inredning och ombyggnad har Nybygget under 2015 satsat på att anordna årstidsanpassade event.

– Vi vill skapa en plats där besökare kan få ett helhetskoncept. Självklart står själva boendet i fokus när man talar om hemmet men boendet är kopplat till så mycket mer t.ex. livskvalitet, familj och hälsa säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget. Inför sommaren bjuder därför Nybygget in till grillfest där trädgården, uterum med möbler och växter står i fokus samt barnens lust att lära och plantera fortsätter hon.

Inne på området kommer ett antal uterum byggas upp där utemöbler, trädgårdsredskap, maskiner och växter får ett sammanhang. Samtidigt tar Nybygget fasta på en av sommarens favoritföreteelser – grillning. Med hjälp av stjärnkocken Paul Svensson och Christofer Ekman får ordet grill nya dimensioner. Kockarna kommer att attackera grillen från olika vinklar och uppmuntra och stimulera. Grönsaker och kött kommer att rubbas och rökas och glace au four kommer att tillagas på grillarna och mycket mer.

Vid tre tillfällen kommer besökare få tips och råd på hur man lyckas med sin grillning samtidigt som smakprov uppmuntrar till nya sätt att grilla och ger kunskap om vilka råvaror och ingredienser man kan lägga på gallret. Vidare kan Nybyggets gäster jämföra och undersöka olika grillar på Grillexpot som kommer att innehålla ett antal olika modeller.

– Vår uppgift som jag ser det är inte bara att grilla utan att skapa ett intresse kring vad man kan grilla och att alla oavsett grillerfarenhet kan skapa smakrika, hälsosamma och roliga maträtter säger Paul Svensson.

Grillning och trädgård hör för många av oss ihop. Därför kommer fokus på trädgård och uterum ta stor plats under söndagen. Växter och utemöbler kommer att vara viktiga inslag men besökarna kommer även kunna testa trädgårdsredskap och proffs- och fritidsmaskiner som robotgräsklippare, åkgräsklippare och fyrhjulingar m.m.