Favorit i repris då Nybygget fokuserar på Attefallshus

11 april 2016

Lördagen den 16 april arrangerar Nybygget Attefallsdagen för andra gången. Nytt för i år är ett utökat expo med dubbelt så många Attefallshus. Programmet är även detta år fullspäckat och kommer även innehålla ett antal aktiviteter och föreläsningar som tilltalar både vuxna och barn. Förutom att besökare tillåts botanisera i Attefallshusen kommer stor vikt läggas på inspiration gällande trender, möblering och design och därtill information, regler och användningsområden.

– Förra året blev vi nästan tagna på sängen då vi tog emot över 1000 besökare. Vi visste att det saknades en plats med möjlighet att av att ta del av Attefallshus och få inspiration och information om hur man kan använda de här omtalade 25 kvadratmetrarna men att behovet var så stort hade vi inte kunnat drömma om säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget.

I år väntas således ett stort antal besökare till Attefallsdagen på Nybygget och för att göra Attefallsexpot ännu mer intressant finns i år dubbelt så många visningshus att ta del av.

Förra årets Attefallsdag visade inte bara att det fanns ett uppdämt behov av information och inspiration kring Attefallshus. Dagen visade också att det råder en hel del otydlighet och osäkerhet om vad som gäller vid uppförandet av de bygglovsbefriade extra 25 kvm.

– Just av det skälet finns bygglovsexperter på plats samt möjlighet att rådgöra med experter om uppvärmning, finansiering och försäkringar m.m. säger Camilla.

Adderat till detta satsar Nybygget på att skapa en dag som tilltalar alla i familjen. Barnen kommer att bjudas på glass och aktiviteter. Inspiration i form av miniseminarier om inredning och trender står också på agendan.

– För oss är det viktigt att Nybygget blir en plats där våra besökare kan komma för att se ett specifikt hus men det är lika viktigt att vi med vårt utbud och våra satsningar erbjuder en helhet. Våra gäster ska med ett besök hos oss kunna bilda sig en uppfattning om utbud, design, storlek, kombinationer av olika alternativ, ekonomi och bygglovsfrågor m.m. avslutar Camilla Yngfalk.

Program lördagen den 16 april kl. 11.00-16.00 på Nybygget

  • Information, råd och inspiration om Attefallshus
  • På scenen i centrumhuset: Tomas Tjajkovski från Sommarnöjen ger goda råd till alla som funderar på ett Attefallshus och Andrea Brodin pratar inredning och trender.
  • Attefallhuset, Attefallsspecialisten, Enkelrum, Jabo, Sommarnöjen och Kenjo ställer ut sina hus och ett flertal andra leverantörer visar information om sina olika modeller.
  • Kommunens bygglovsexpert och Bygglovshjälpen finns på plats för att besvara frågor.
  • Fiskarhedenvillan har en inredare på plats.
  • Swedbank ger råd gällande finansieringslösningar.
  • Panasonic tipsar om smarta uppvärmningssätt.
  • Gar-Bo svarar på frågor kring husbyggande och försäkringar.
  • Comfort guidar kring badrum och VVS.
  • Skattjakt för alla barn