Hållbart i fokus när Woodworks etablerar nytt koncept för Attefallshus på Nybygget

16 februari 2021

Då Woodworks by Bergs lanserar ett nytt koncept för sina Attefallshus 2021 så utökar de även med ett utställningshus på Nybygget. Woodworks har bl.a. arbetat fram ett antal nya hus för köparnas behov. Däribland den arkitektritade modellen Hållbar. Hållbar är nu en del av Nybyggets AttefallsExpo och går att besöka för inspiration och idéer.

Woodworks by Bergs Attefallshus Hållbar går att få med ett antal anpassade planlösningar för att passa alla användningsområden, bl.a. ett par varianter utan kök. Materialvalet håller hög kvalitet och naturmaterial är standard i Woodworks by Bergs Attefallshus. Hållbar erbjuds i storleken 30 kvadratmeter men går även att beställas som en Friggebod på 15 kvm med samma exteriöra utseende.

Huset Hållbar kan fungera både som komplementsbostad och komplementbyggnad. Dock råder det lite olika regler beroende på vad huset ska användas till. Ska huset fungera som en komplementsbostad gäller samma krav på exempelvis tillgänglighetsanpassning som för ett permanentboende. Komplementbyggnad har en lägre kravställning.

Woodworks by Bergs är ett företag som valt att arbeta med träprodukter av högsta klass. Med över 100 års erfarenhet från träbranschen samt flera års know-how gällande husproduktion tillhandahåller Woodworks by Bergs hög kvalitet.

– Våra hus har en gedigen trästomme och är isolerade för att nyttjas året om. Inredningsstandarden är hög med helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme samt komplett kök med vitvaror från kända märken.” – berättar Erik Saverstam, ansvarig husförsäljare på Woodworks by Bergs.

Att bygga ett Attefallshus är en stor och viktig affär även om det är ett mindre hus. Därför är det viktigt att kunna se, klämma och känna på det man vill bygga på sin tomt.

Nu finns modellen Hållbar på Nybygget just för detta ändamål.

– Vi arbetar kontinuerligt med att utöka vårt visningshusområde med högkvalitativa produkter. Attefallshuset Hållbar blir en tillgång hos oss på Nybygget och för våra besökare som söker inspiration och idéer för kommande projekt, säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget.