Inspiration kakel och klinker våren 2019

3 maj 2019

Att välja kakel och klinker till badrum, kök, entré och tvättstugan kan vara väldigt lätt men om man vill välja något som sticker ut lite mer så krävs det lite eftertanke och letande efter det perfekta.

Just kakel är inget man byter så ofta utan det ska hålla i många år och därför väljer man gärna det enkla. I till exempel badrum är det vanligaste vitt och grått, man vet att det kommer passa bra med i princip vilken interiör som helst och faller många i smaken. Och väljer man vitt och grått så finns det ofta på lagerhyllan medan det där speciella kaklet har längre leveranstid och då blir valet också lätt att ta det som är tillgängligt.

Men det behöver inte bli tråkigt bara för att man väljer klassiska färger, utan då kan man välja en annorlunda form till exempel en sexkantig eller en mönstrad platta för att det ska hända något. Det kommer fortfarande upplevas som en lugn miljö, med neutrala toner men det blir mer genomtänkt och personligt.

Att våga välja en platta med lite mer färg eller med mönster, ska man inte vara rädd för och det finns så många fina alternativ på marknaden. Några av mina favoriter just nu är.

Blått och grått för en sval känsla i köket.
Rosa och grått kan ge både en lantlig och modern känsla beroende på vilken interiör du matchar det med.
Senapsgul ton för en känsla av retro men kan också ge en känsla av medelhavet.
Gröna sköna toner.
Lantligt och rustikt
Ta hjälp av ett inspirationscollage när du ska välja material och färger till ett nytt projekt.