Jättenöjda med hela processen

9 juni 2021

Det var i juni 2019 som flyttlasset gick för Siw och Roger till det nybyggda Älvsbyhuset villa Linnéa. Huset ligger i ett enastående villaområde med utsikt till vattnet, utanför Söderbärke i Smedjebackens kommun.

Skrivet av: Älvsbyhus
www.alvsbyhus.se

– Vi är jättenöjda med hela processen, från beställning till inflyttning gick det verkligen jättefort.

Det gick fortare än förväntat för paret då de hade allt från bygglov till färgsättning på plats när de fick erbjudande  om tidigarelagt husmontage. Roger berättar:

– Vi skulle egentligen få huset levererat under hösten 2019 men fick information om en annan huskund som fått problem med sin tomt och inte kunde ta emot sitt hus och då fick vi förfrågan om att tidigarelägga vår leverans. Vi hade ställt in oss på att flytta in vid jul men i stället blev det vid midsommar!

Det är ingen slump att det var på just den här platsen som Siw och Roger valde att slå ner bopålarna. Paret stormtrivs utomhus med allt från vandring, fiske och fjällturer. Därför ville de bo i ett område var de hade naturen nära. Nu har de cirka 100 meter till sjön var på de har möjlighet för egen båt och fiske, bland annat. Tomten är stor och har fritt läge, det är inte särskilt många grannar och dessutom har huset byggts med tanke på tomt och funktion.

Vi fastnade för Linnéas planlösning

Efter att ha besökt ett flertal visningshus så föll paret till sist för villa Linnéa.

– Vi kikade på många olika hus innan vi bestämde oss. Vi besökte Bo- och byggmässan i Älvsjö där Älvsbyhus hade monterat ett villa Estelle, sedan gick vi på visning av villa Astrid och andra hus också. Men sedan fastnade vi för Linnéas planlösning. Vi ville ha ett traditionellt hus och Linnéa erbjöd precis de egenskaper vi sökte och vi föll som sagt för planlösningen.

Paret valde att utrusta huset med många tillval och de har även själva valt att installera en braskamin. Välplanerat står den placerad i vardagsrummet, vilket gör att den inte bara ger värme men även bidrar med en härlig myskänsla hela vägen från hallen.

Husmontage och inflyttning

Det var en självklarhet för paret att vara delaktiga vid husmontaget och så här berättar Roger om dagen då allting började:

– Det var det snabbaste jag sett någon sätta upp ett hus! Och ändå var de bara två snickare! De var verkligen jätteduktiga och ska absolut ha beröm. Att vår säljare dessutom kom förbi under samma kväll för att kolla läget och svara på våra frågor var klockrent.

Siw och Roger är imponerade över hur smidigt det är att bygga hus tillsammans med Älvsbyhus, det går inte ta miste på när de utbrister:

– Var sak hade sin plats, imponerande! Vilken logistik! Vi har dessutom fått hjälp med allt, fått svar på alla våra frågor och är väldigt nöjda med allt från första mötet till inflyttade. Bemötandet från alla har varit väldigt bra och är fortsatt bra.

Projekt ute på gården

Gräsmattan är på plats och nu har Siw och Roger börjat fundera på nästa steg och planerar för en trädgård. Samtidigt har de också planer på att glasa in verandan på husets baksida. För dig som är nyfiken på dessa projekt rekommenderas ett titt på parents Instagram.

Till sist berättar paret att det bästa med Älvsbyhus är byggprocessen och bemötandet mot kunden. Ett stort plus, och eventuellt avgörande för många, är att man inte behöver betala förrän efter godkänd slutbesiktning.

– Vår bankman trodde nästan att vi skojade när vi berättade att vi inte behövde betala något förrän vi hade flyttat in!

Siw och Rogers tips till dig som vill bygga nytt

  1. Gå och titta på visningshus! Om ni har bestämt husmodell så glöm inte att titta på tillvalen och tänk över vad ni vill ha innan ni bestämmer er. Gå på många visningar och titta på olika husmodeller.
  2. Gör en lista med vad ni önskar, för- och nackdelar. Om ni vet hur tomten ser ut så titta på läge/utsikt och planera rummen i förhållande till detta. Det både gällande placering av hus och vilken husmodell som passar bäst till tomten.
  3. Titta på fler visningshus! Det är fantastiskt att ha möjlighet att besöka olika visningshus inför sina egna val till sitt eget hus.

Faktaruta

Här bor: Siw Östlund, 52 , fritidschef, Roger Lehto, 52, säljare. Paret har två vuxna utflyttade barn, de har en 9-åring familjehemsplacerad hos dem.
Var: Söderbärke, Smedjebackens kommun
Huset: 1-plansvillan Linnéa
Instagram: linneanioOrginaltext på Alvsbyhus.se