Jultrender 2018

27 december 2018

Helt plötsligt kom vintern och mörkret och vi närmar oss julen 2018 med stormsteg. Vi har pratat med vår inredare Camilla Mauree från Houme som tipsar oss om julens trender och berättar hur vi ska tänka detta år för att få till den där mysiga julkänslan som vi eftersträvar.

Förr i tiden var det inte lika viktigt med inredning som idag, men trots det så har vi samma mål med julen – att få till en speciell känsla i hemmet som gör mörkret lite mer hanterligt och gör att väntan på julafton inte känns så lång.

– Det är ju inte riktigt samma sak nu som förut då man plockade upp samma pynt år efter år. Med tanke på hur butikerna ser ut idag så köps det dessutom väldigt mycket nytt, berättar Camilla och fortsätter.

– Däremot kan man se att trenden går mer och mer mot naturliga material i rustika och murriga färger, och betydligt mindre plast, vilket är väldigt positivt.

Camilla berättar vidare om en annan stor trend som hon ser som väldigt lovande, vilket är att återbruka mer och även skapa själv av det som naturen bjuder på.

– Det är ju också en toppenbra trend, att ta med barnen ut i naturen och leta mossa eller små granar att pynta med. Och att gräva i mormors gamla kartonger för att hitta vackra, klassiska julsaker och sedan komplettera med inslag av naturen. Det ger en känsla av lugn med gamla, ärvda saker som jag tycker passar extra bra i juletider.

Vidare berättar hon om traditioner, att det sällan handlar om vilket pynt man dekorerar med utan snarare om upplevelser och minnesvärda stunder.

– Framför allt för barnens skull så är det ju traditionerna som de älskar! Baka fina pepparkakor och torka apelsinskivor för att hänga upp dessa som dekoration. Och glöm för allt i världen inte att bygga pepparkakshus!

5 jultrender 2018

  1. Rustikt och murrigt
  2. Mörka toner som vinrött och marinblått
  3. Naturliga inslag, man tar in mycket grönt och skogens alla djur i olika former
  4. Varma metaller i mässing och guld
  5. Återbruk, miljövänligt och hemmagjort