Ladan invigs på Nybygget

21 mars 2018

Lördagen den 24 mars inviger Värsåsvillan sitt fritidshus Ladan 82 på Nybygget. Klockan 12 klipps snöret och det bjuds på cider och bullar.

Värsåsvillans historia är 60 år gammal. Då startade Lars Högberg snickerifirman Värsåsstugan. Affärsidén var att bygga mindre sportstugor för alternativt boende för helger och semestrar. Idag är Värsåsvillan en stor aktör på fritidshusmarknaden.
Nu inviger de ett av sina populära fritidshus, Ladan 82, på Nybygget. 

– Ladan 82 blir ett fint komplement till vår husutställning och en invigning med lite festligheter är alltid uppskattat på Nybygget säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget.

Huset är ett avskalat och enkelt hus utan att det blir tråkigt. Med symmetri och harmoni passar det i de flesta omgivningar men kanske bäst i en skogsmiljö där husets form kommer till sin rätt.

Planlösningen är öppen med rymd och fint ljusinsläpp via fönstren och den höga takhöjden i det man valt att kalla storstugan och köket.
Den del som inrymmer sovrummen är lite mer privat.

– Jag fick idén om att rita ett hus som påminner om en klassisk lada, då ladan är en del av vår svenska byggtradition och historia och passar i en skogsmiljö eller på landsbygden. Enkelheten och renheten i formspråket gör att Ladan 82 blir som en naturlig del av bebyggelsen, samma känsla ger den igenkänning som ligger i husets utformning. Varför inte måla husets släta panel i en klassisk Falu Rödfärg, eller kanske sticka ut lite genom att välja en mörkare färg, säger Jenny Bentzer, Arkitekt.