Ordning och reda

28 december 2018

Nytt år och mitt löfte är ordning och reda. Vi har precis fått klart hallen hemma så jag tänker att det borde bli lätt att hålla detta löfte, eller?

Vi är några familjemedlemmar och de yngsta har fortfarande många plagg som ska fram och tillbaka till förskolan, så det måste vara lätt att stuva undan när alla kommer hem och lätt att plocka fram när man ska iväg.

Vi byggde en egen förvaringsmodul av Ikeas bänkskåp som vanligtvis används i kök. Vi tog bänkskåp med lite grundare djup för att det inte skulle bli för trångt, men det ger ändå mycket förvaring. Så alla har nu fått varsin stor låda att förvara diverse väskor, ytterplagg med mera i. Förvaringsmodulen avslutas med en sittbänk, även den med en låda under. Vi valde att klä in stommarna med täcksidor på sidorna och även på ovansidan, för att får en naturlig avlastningsyta, för nycklar och post med mera, innan det sorteras vidare.

Men en garderob är också ett måste i en hall för ordning och reda, det slukar mycket och så fort man stänger dörrarna så ser det städat ut. Här kan vi hänga in alla jackor och alla har fått varsin trådkorg med förvaring för skor, så tanken är att den lilla, lilla skohyllan bara ska ha plats för ett par skor var, tror ni det kommer funka? Vi får hoppas det. Så det finns en tanke med att skohyllan bara rymmer ett fåtal skor, och att knopplisten ovanför bara rymmer varsin jacka, allt annat ska in i garderoben, punkt slut!

Nu ska det bara dit några knoppar på garderobsdörrarna, och till lådorna kommer vi nog välja pushfunktion, för jag gillar den rena ytan utan handtag. En spegel ska upp ovanför bänken så man kan kolla att allt är på plats innan man lämnar hemmet. Men sen så är jag redo för det nya året med ordning och reda.