Populära Attefallsdagen på Nybygget fortsätter att växa

19 april 2017

För tredje året i rad arrangerar Nybygget Attefallsdagen lördagen den 22 april.Expot har vuxit och är i år större än någonsin. I år ställer Attefallsspecialisten, Enkelrum, Jabo, Sommarnöjen, Kenjo och Familjehus ut ett antal olika modeller för Attefallsintresserade.

Med erfarenhet från tidigare år väntas det komma ett stort antal besökare under Attefallsdagen. Intresset för dessa 25 kvadratmeter stora komplementsbostadshus har ökat och för tredje året i rad anordnar Nybygget Attefallsdagen. Här kan intresserade besökare ta del av ett expo med olika hustyper och modeller samt få information och rådgivning kring bygglovsfrågor, finansiering och inredning m.m.

– Vi märker ett tilltagande intresse för Attefallshus. Ett intresse som möjligtvis beror på att många börjar få upp ögonen för att den här sortens tillbyggnad kan erbjuda ett antal olika funktioner så som uthus, garage, förråd, boende, gästhus, bastu, båthus eller något helt annat säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget.

Utöver expot med ett stort antal leverantörer och modeller på plats utökar Nybygget dagen med intressanta föreläsningar om trender, inredning, information, regler, och användningsområden m.m. Samtidigt jobbar Nybygget som alltid med att skapa och anordna evenemang för alla besökare, stora som små. Därför utlovas en familjär miljö med kringaktiviteter.

– Att kunna gå in i och promenera runt och titta på en mängd olika modeller av Attefallshus är en service som vi är stolta över att kunna erbjuda våra besökare avslutar Camilla Yngfalk.

Program:

 • Information, råd och inspiration om Attefallshus
 • På scenen i Centrumhuset: Swedbank om finansiering (11.30 och 13.30)
 • Andrea Brodin om compact living (12.00 och 14.30)
  Attefallsspecialisten (12.30)
  Sommarnöjen (13.00)
  Gar-Bo håller husbyggarskola (14.00 och 15.00)
 • Expo: Attefallspecialisten, Enkelrum, Jabo, Sommarnöjen, Kenjo och Familjehus ställer ut sina hus och ett flertal andra leverantörer informerar om sina produkter och modeller.
 • Kommunens bygglovsexpert svarar på frågor
 • Alla barn får glass
 • Barnpassning på Barnens Nybygge
 • Vilmas café har öppet
 • Alla villor, fritidshus och utställare finns på plats som vanligt.