Rådgivningshelger ger inspiration och värdefull kunskap

25 april 2013

Nybygget inledde den 23-24 mars en satsning på rådgivningshelger. Dessa helger ska vägleda besökare i alla frågor som handlar om boende. Den 27- 28 april är det dags för andra rådgivningshelgen där bland annat inomhusklimat, inredning och trädgård står högt på agendan.

Nybyggets andra rådgivningshelg går av stapeln den 27-28 april och mycket är på gång. Rådgivningshelgerna är resultatet av ett gott samarbete mellan Nybygget, husleverantörer och övriga utställare.

På agendan står invigningen av Spira 194 som är ett hus från Hjältevadshus. I huset kommer Maria Celin, inredare känd bland annat från Husräddarna på TV3, att finnas på plats och tala om hur hon inrett Hjältevads nya visningshus. Brita Montonen från Tussilago Arkitekter pratar med besökarna om allt som har med trädgård och utomhusmiljö att göra.

Panasonic kommer att anordna en Värmepumpskola tillsammans med Lilla Gumman,
Sveriges största tekniksajt av tjejer för tjejer.
Här finns också värmepumpsexperter som ger råd och tips om hur man får bättre inomhusklimat. Besökarna har även chansen att vinna en ny Panasonic värmepump i en tävling på Nybygget.

–  Det finns mycket man kan göra för att förbättra sin livskvalitet i hemmet genom att skapa bättre luft och inomhusklimat. Vi kommer bland annat att berätta om hur valet av värmepump kan påverka ekonomin, hur den kan minska pollenhalten inomhus och hur användare idag enkelt kan styra sin luftkvalitet via mobiltelefonen, säger Sofia Törnlöf, Product Manager Panasonic Aircon.

Rådgivningshelgen bjuder också på rådgivare från Gar-bo, Trygga Hem och IMEK.

– Förra rådgivningshelgen var mycket uppskattad och lyckad. Vi hoppas att den här satsningen ska bidra till att våra besökare kommer till Nybygget både för att besöka våra visningshus men även för att samla på sig information som är värdefull oavsett om de ska bygg nytt eller bygga om, säger Camilla Yngfalk platschef på Nybygget.

Rådgivarna som finns på plats den 27-28 mars klockan 11.00–16.00 är:

27-28 april Hjältevadshus – inviger sitt hus Spira 194. På lördag finns Maria Celin, känd inredare från Husräddarna på TV3, på plats mellan kl. 11.00–14.00.
Trädgårdsarkitekter m.fl. tar emot i Hjältevads nya hus.

27-28 april Gar-Bo – Lars Fahlgren & Kenneth Gustafsson fån Gar-bo hjälper husbyggare genom hela processen från byggstart till inflyttning. På plats får besökare via Gar-bos husbyggarskola handfasta tips och råd om kontraktsgranskning, kontrollansvar, byggfelsförsäkringar och besiktningar m.m.

27-28 april  Panasonic – kommer tillsammans med Lilla Gumman, en tekniksajt av tjejer för alla, att anordna en värmepumpskola där besökare får tips och råd om inomhusklimat bland annat kommer följande punkter tas upp

–  Så väljer du värmepump

–  Minska pollen med Panasonics värmepump

–  Se värmepumpen som vann designpriset

–  Styr husets luftkvalitet med unik mobilapplikation

En tävling blir en bra avslutning där en tursam vinnare får en ny värmepump.

27 april Trygga Hem – Trygga Hems experter visar hur besökarna kan få ett tryggare hem genom hemlarm och andra produkter.

27 april IMEK – Tomas Kvistmo svarar på frågor om helhetslösningar inom VVS- och energiteknik.
Här är alla frågor om luftbehandling, värme och sanitet m.m.

För mer information kontakta Camilla Yngfalk, camilla.yngfalk@nybygget.se,
0705-581 910