Sveriges första nationella expo för spårbilar invigs på Nybygget

10 februari 2014

Nätverket KOMPASS står bakom den permanenta spårbilsutställningen som invigs på Nybygget den 11 februari. Spårbilar finns idag bland annat i Storbritannien, USA och Förenade Arabemiraten och nu är det Sveriges tur att med hjälp av en spårpaviljong på Nybygget få inblick i hur spårbilar kan effektivisera kollektivtrafiken med utsläppsfria och förarlösa spårbilar.

KOMPASS är ett nätverk för kommuner som satsar på spårbilar.
Nätverket är partipolitiskt- och leverantörsoberoende och vill främja idén om spårbilar för ett mer hållbart, klimatanpassat, ekonomiskt och säkert transportsystem.

Nybygget är ett permanent visningshusområde vid E4:an granne med Arlanda flygplats
och en inspirerande plattform för framtidens idéer inom allt som berör hur vi lever, arbetar och bor. Då är ett hållbart resande i städer en viktig aspekt.

– Det är glädjande för Nybygget att vi kan stå som värd för en intressant och viktig satsning på ett spårbilssystem som kan erbjuda ett hållbart och klimatneutralt komplement till annan trafik säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget.

Den 11 februari inviger KOMPASSEN tillsammans med Nybygget officiellt den permanenta spårbilsutställningen. Pressmöte och invigningstal kommer att hållas.
På talarlistan står:
– Hans Lindqvist, ordförande KOMPASS
– Bosse Andersson, kommunalråd Sigtuna
– Ann-Christin Frickner, kommunalråd Upplands Väsby
– Stefan Bergström, kommunalråd Sundbyberg