Trendigt med timmerhus på Nybygget

14 juni 2017

Nybygget välkomnar Kontio Loghouses, världens största tillverkare av timmerhus. Avtal har tecknats och till hösten kommer besökare på Nybygget att kunna komma och titta på ett av Kontios mest populära hus, GlassHouse 80D.

Nybygget har som ambition att ha ett varierat utbud med hög kvalitet på visningshus från olika tillverkare. Kontio är världens störta tillverkare av timmerhus och tillverkar årligen cirka 2 000 byggnader till mer än 30 länder runt om i världen. Alla Kontios hus tillverkas av den mycket hållbara Arktiska furan och Kontio har en modern design, tillverkningsmetoderna är de senaste och med 40 års erfarenhet tillverkar de högklassiga och hållbara fritidshus och hem av hög kvalité.

– Från Nybyggets sida är det oerhört kul att presentera Kontio. Våra besökare har alla olika anledningar att besöka Nybygget och då är det extra roligt att snart kunna erbjuda ett modernt fritidshus i timmer av hög kvalité från en leverantör som har stor know-how säger Camilla Yngfalk, platschef på Nybygget.

Kontiotimmrets struktur innebär att det ”andas” vilket är grunden för ett sunt hus utan fuktskador eller liknande problem. Det är särskilt viktigt i fritidshus där värme- och fuktförhållanden kan variera. Till hösten kommer Kontio att slå upp portarna till sitt moderna visningshus GlassHouse 80D med en boyta om 79 kvm, en väl tilltagen terrass på 56 kvm samt en takterass på ytterligare 17 kvm.

– Vi är övertygade om att Nybygget är en bra marknadsplats för oss. Det är viktigt att våra besökare och presumtiva köpare får en möjlighet att ta del av vårt hantverkskunnande och får en känsla av dagens moderna timmerhus via ett visningshus på Nybygget säger Kirsi Isomursu, Export Manager på Kontio.