Varför ska jag ha ventilation i mitt hus?

6 oktober 2020

Vi tillbringar allt mer tid inomhus, i snitt 90 procent av vår tid. Det är därför viktigt med ett hälsosamt och bra inomhusklimat för att både vi och bostaden ska må bra, och för att vi ska fungera optimalt i vardagen.Nybyggda hus är täta och välisolerade för att spara energi samt förhindra värmeförluster. Samtidigt ställer byggföreskrifterna krav på en energieffektiv ventilation i bostaden. Målet blir därmed att skapa en energieffektiv byggnad med ett bra inomhusklimat. För att säkerställa detta krävs energieffektiva ventilationslösningar som tillför ren och frisk luft, som avlägsnar använd och förorenad luft och som återvinner värmen. Energikraven kommer dessutom att skärpas ytterligare under de kommande åren. Med ett balanserat ventilationssystem filtreras luften så att föroreningar och mikroskopiskt damm filtreras bort, och bara frisk luft tillförs bostaden på ett energieffektivt sätt.

Nybyggda hus är täta och välisolerade för att spara energi samt förhindra värmeförluster. Samtidigt ställer byggföreskrifterna krav på en energieffektiv ventilation i bostaden. Målet blir därmed att skapa en energieffektiv byggnad med ett bra inomhusklimat.
För att säkerställa detta krävs energieffektiva ventilationslösningar som tillför ren och frisk luft, som avlägsnar använd och förorenad luft och som återvinner värmen. Energikraven kommer dessutom att skärpas ytterligare under de kommande åren.
Med ett balanserat ventilationssystem filtreras luften så att föroreningar och mikroskopiskt damm filtreras bort, och bara frisk luft tillförs bostaden på ett energieffektivt sätt.

Flexits ventilationsaggregat har inbyggd automatik och styrning, och kan styras via en app från en mobiltelefon eller via en styrpanel på väggen.
Du kan enkelt anpassa ventilationen efter behov i din bostad, med t.ex. funktioner för att ta bort fukt, vädring, braskaminsläge etc. Givare för övervakning av CO2, fukt eller rörelse ger signaler till ventilationsaggregaten, som reglerar ventilationen efter behov.

Ventilationen ska göra det möjligt för alla, att leva i en hälsosam inomhusmiljö, då den hjälper mot:

  • Allergiframkallande damm och pollenföroreningar
  • Kostsamma fukt-, svamp- och mögelföroreningar
  • Belastande oljud och miljögaser
  • Cancerframkallande radonföroreningar
  • Skadligt damm och förorenad luft
  • Drag och energiförluster

Vill du veta mer om vad du ska tänka på för ett bra inneklimat i ditt nya hus?
Läs mer på Flexits hemsida www.flexit.se eller kontakta Rickard Öjetoft på
010-209 86 03 eller maila till rickard.ojetoft@flexit.se